Annemarieke Roling wint KNHS-Para Dressuur Trophy 2017

Annemarieke Roling wint KNHS-Para Dressuur Trophy 2017

Annemarieke Roling is met haar Doo Schufro de glorieuze winnares geworden van de KNHS-Para Dressuur Trophy. De finale van deze competitie voor para-dressuurruiters werd verreden tijdens het CHIO Rotterdam.


Roling scoorde met haar fijn bewegende paard 71.722%. Als tweede eindigde voormalig Rabo Talententeamlid Daphne Meulenbroek die met Zazia 69.541% scoorde.
Roling vertelt na haar zege, “Ik reed deze Kur voor het eerst en ik ben er echt heel blij mee. Zeker de timing kan nog veel beter, maar het gevoel dat het allemaal nog beter kan is alleen maar leuk, echt mooi dit. De muziek voor mijn Kür is gemaakt door Charles Monterie. Hij heeft muziek gebruikt uit de film King Arthur, dat past ook echt goed bij mijn paard. ”

Tevreden bondscoach
Bondscoach van de para-dressuurruiters Joyce Heuitink was uiteraard aanwezig om de verrichtingen tijdens de finale te volgen. Over winnares Roling vertelt ze; “Annemarieke heeft echt een heel fijn paard. Hij heeft veel kwaliteit en veel draf en stap. Ze reed vanavond haar nieuwe Kür en dat vind ik een enorme verbetering, er is nu veel meer harmonie.”
Ook positieve woorden voor de nummer twee van Heuitink, “Daphne is echt onwijs vooruit gegaan. Vroeger had ze vaak moeite met de controle en spanning, maar dat was nu allemaal veel beter. Ze reed een mooie gecontroleerde proef.”
Joyce Heuitink is minder te spreken over het gebrek aan belangstelling dit jaar voor de Para Dressuur Trophy. “Het is jammer dat er op een aantal competitiewedstrijden door verschillende omstandigheden zo weinig deelname was en dat er in zijn geheel dit jaar gewoon weinig animo was voor de Trophy. Het positieve daarvan is wel weer dat er nu ook andere ruiters ervaring op hebben kunnen doen op een wedstrijd als het CHIO Rotterdam.”
Een van die bekende ruiters die ontbrak op de startlijst was Rixt van der Horst. “Ik vind het echt onwijs jammer dat ik niet kon rijden. Er zijn zes competitiewedstrijden en daarvan moet je er vier rijden om voor de finale in aanmerking te komen. Aan het begin van het jaar heb ik er twee gemist omdat ik teveel last had van mijn hersenschudding en bij de laatste wedstrijd was Uniek niet helemaal fit. Gelukkig gaat het nu weer goed en op het NK zijn we er weer bij. ”



Uitslag finale KNHS-Para Dressuur Trophy 2017

1. Annemarieke Roling (Kropswolde) – Doo Schufro, 71.722%
2. Daphne Meulenbroek (Sint Michielsgestel) – Zazia, 69.451%
3. Demi Haerkens (Helmond) – Temptation, 65.658%
4. Joyce Campagne (IJsselstein Utr) – Count, 61.875%