Anne Meulendijks gaat door waar ze gebleven was op CDI Zeeland Outdoor

Anne Meulendijks gaat door waar ze gebleven was op CDI Zeeland Outdoor
Gisteren sloten Anne Meulendijks en MDH Avanti (v. United) winnend af tijdens het CDI Zeeland Outdoor. Vanmorgen vroeg opende ze met een overtuigende zege in deU25 Grand Prix.

De amazone wist zich met een sublieme proef waarin enkel de piaffes een smet op het gehele beeld waren de rest van de concurrentie weg te rijden met een score van72.465%. Vooral de uitstrekte stap en draf kwamen goed uit de verf. Maar ook de pirouttes naar rechts waren fantastisch gereden en werden met achten gewaardeerd.

Maxime van der Vlist volgde met Bailey (v. Negro)op de tweede plaats met een eindscore van 69.953%. Het duo reed een constante proef waarin de piriouttes opvielen. Of was het misschien de uitgestrekte stap die het verschil maakte met Denise Nekeman en Boston STH (v. Johnson). De twee amazones zaten namelijk dicht bij elkaar.

Nekeman en haar hengst namen met miniem verschil de derde plaats in op het podium. Het duo begon goed en was op weg naar de tweede plaats. Maar bij de wissels gingen ze in de fout waardoor de score van 69.930% wellicht een beetje een teleurstelling was.

De rest van de top vijf ging ook naar Nederlandse combinaties. Sanne van Grotel en Lord of Rock (v. Lord Sinclair II) werden vierde met 68.279% en Geert Hofland stuurde Oswin (v. Jazz) naar 67.689%

Kijk hier voor alle resultaten.