Andreas Helgstrand verkoopt KWPN-hengst Westpoint

Andreas Helgstrand verkoopt KWPN-hengst Westpoint
De inmiddels 14-jarige hengst Westpoint (v. Jazz) werd sinds een jaar geleden opnieuw bereden door Emmelie Scholtens. Sinds september bracht ze de hengst uit in de nationale Grand Prix. Maar aan alle mooie dingen komt een einde, en nu wordt Westpoint dus verkocht. Hij staat te koop bij Andreas Helgstrand.

De KWPN-hengst was al op jonge leeftijd bijzonder succesvol. Zo werd hij uitgeroepen tot kampioen van het KWPN-verrichtingsonderzoek toen hij drie jaar was. Daarbovenop won de hengst als vierjarige de Pavo Cup, en pakte hij als vijfjarige de reservetitel. Als kers op de taart was er het goud op het WK jonge dressuurpaarden in Verden. Al deze successen behaalde Westpoint samen met Emmelie Scholtens.

Toch heeft Scholtens de hengst niet altijd uitgebracht. Na het succes op het WK werd Westpoint verkocht aan Stoeterij Broere, waar Kirsten Beckers de teugels overnam. Zij bracht het paard verder uit op internationaal niveau, waar ze ook het hoogste niveau behaalden. Nadat de samenwerking tussen Kirsten Beckers en Stoeterij Broere beëindigd was,nam Emmelie Scholtens weer plaats in het zadel. Tijdens hun wedstrijdrentree in september vorig jaar reden ze een mooie score van 71,55%.