Aken voegt Nations Cup voor U25-Dressuur aan programma toe

Aken voegt Nations Cup voor U25-Dressuur aan programma toe
Aken heeft zich niets voor niets de slagzin ‘Weltfest der Pferdesport’ toegeëigend. De geweldige paardensport accommodatie in het Akener Soers staat al jaren garant voor topsport en vernieuwing. En ook dit jaar komen ze weer met een primeur met de eerste Nations Cup voor U-25 dressuur.

De afgelopen jaren nam de dressuur in populariteit enorm toe. Als resultaat kwam daar de categorie voor dressuur ruiters en amazones onder de 25 jaar bij. Het is ondertussen zo serieus dat er vorig jaar zelf het eerste U25 Europees kampioenschap plaats vond. En in navolging van het succes besluiten ze in Aken nu een Nations Cup prijs voor de aanstormende talenten op te starten.

“Het is voor ons van belang dit een prioriteit te maken” zegt Klaus Roeser.

De voorzitter van het Duitse Olympische Comité voor paardensport legt uit waarom. “ Met een prijs als deze in Aken biedt ons de gelegenheid om onze ‘future stars’ nog beter op te leiden voor later. Enkel zo kunnen we de dressuursport naar een top niveau brengen”

Op woensdag 19 juli wordt gestart met de U25 Nations Cup in Aachen dit jaar. Vervolgens zijn het de senioren die in actie komen en op vrijdag staat de Grand Prix op het programma.