Adelinde niet van start op Wereldbeker finale Las Vegas

Adelinde niet van start op Wereldbeker finale Las Vegas
Adelinde Cornelissen heeft aangegeven dat ze de reis naar de Amerikaanse gokstad Las Vegas, waar van 15 tot en 19 april de Wereldbekerfinale dressuur gehouden wordt, niet onderneemt met haar Parzival (v. Jazz).

“Vliegen geeft extra kans op stress en is een risico in verband met z’n hartoperatie. Dat extra risico wil ik niet nemen”, verteld de amazone aan Horses.nl

Cornelissen en haar achttienjarige toppaard Parzival staan in de tussenstand momenteel op een gedeelde tiende plaats. Het duo verzamelde 37 punten in de kwalificatiewedstrijden door de overwinning  in het Franse Lyon en een tweede plek in het Deense Odense.

Voor Nederland staat Daniëlle Heijkoop er het beste voor met zestig punten op de derde plaats. Hans Peter Minderhoud volgt met 55 punten op de vierde plaats. Edward Gal staat met veertig punten op de negende plaats in de tussenstand.

In de Wereldbekerfinale van 2012 in ‘s Hertogenbosch won Cornelissen met Parzival de Wereldbeker, tijdens 2013 in het Zweedse Göteborg werd de combinatie tweede achter Helen Langehanenberg met Damon Hill.

Bron: Horses.nl