Adelinde Cornelissen maakt grote sprong op Wereldranglijst dressuur. Hans Peter Minderhoud beste Nederlander in de wereld.

Adelinde Cornelissen maakt grote sprong op Wereldranglijst dressuur. Hans Peter Minderhoud beste Nederlander in de wereld.
Er wijzigde niet veel de afgelopen maand in de dressuur ranking.  De volledige top acht blijft ongewijzigd. Zo blijft Isabell Werth aan de leiding van de ranking met haar Weihegold Old. De combinatie staat aan leiding met 3026 punten, wat een ruime voorsprong is op Werth's landgenoot Sönke Rothenberger met Cosmo 59.

Werth en Weihegold Old namen aan geen enkele internationale wedstrijd deel in September. Amerika's Laura Graves blijft op de derde plaats met haar KWPN'er Verdades.

De top vijf wordt afgewerkt door Isabell Werth (Emilio 107) en Carl Hester (Nip Tuck) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats. Hans Peter Minderhoud behield zijn achtste positie op de ranking met Glock's Flirt. En is zo de enige NEderlander in de top 10 van de wereld.

In de top vijftig blijft Edward Gal met Glock's Voice op de dertiende plaats. MAdeleine Witte-Vrees springt één plaats voorwaarts met Cennin en bezet deze maand de zestiende stek.

Adelinde Cornelissen maakt een sterke sprong voorwaarts. Samen met Aqiedo komt de Nederlandse opnieuw de top vijftig binnen, ze ruilt haar 62ste plaats in voor stek 32. Patrick Van der Meer stelt zich samen met Zippo tevreden met een 43ste plaats en zakt zo drie plaatsen.

 

Klik hier voor de ranking