Zweedse media vol kritiek; "Paardrijden is geen sport"

Zweedse media vol kritiek; "Paardrijden is geen sport"
In Zweden zijn de verschillende sportjournalisten scherp van tong en van uitgesproken mening dat een springruiter de Jerringen Prisset niet zou mogen winnen. Sommige media nemen het woord 'schandaal' zelf in de mond wanneer het over de winst van Fredricson gaat.  Volgens vele journalisten was het stemmen niet eerlijk verlopen  en werd er zelfs het woord ‘corruptie’ in de mond genomen, omdat er veel paardenmensen zouden hebben gestemd.

Fredericson blijft echter enorm koel onder alle kritiek. "Het kan me persoonlijk niets schelen," meldt de Zweedse springruiter. Ik hoef zelf niet te vechten voor de paardensport. Maar het zijn toch goede discussies. Dat ik de prijs ontving laat zien dat het paardrijden groter is dan veel mensen denken.’

Fredricson denkt ook dat een prijs voor de paardensport een positief effect heeft. "Ik hoop dat deze prijs indrukt maakt op mensen, met name op de jonge generatie. Zodat ook zij moed hebben om te investeren.  Het laat zien dat je groot kunt dromen en de lat hoog kunt leggen, als je maar hard genoeg wilt werken."

Tijdens de laatste Olympische Spelen reed Fredericson naar de Zilveren Olympische medaille.