Zakelijk conflict gesuggereerd als aanleiding van valse melding gijzeling op Platinum Stable

Zakelijk conflict gesuggereerd als aanleiding van valse melding gijzeling op Platinum Stable
Na de valse melding over een gijzeling bij de Platinum Stable in Riel afgelopen maandagavond, geeft de politie aan dat het wellicht wel eens om een zakelijk conflict zou kunnen gaan.

Afgelopen maandag kwam er bij de politie een melding binnen dat er een gijzeling zou plaatsvinden bij Platinum Stable in Riel. Deze was van dusdanige ernst dat er met groot materiaal werd uitgerukt. Uiteindelijk viel de politie bij het bedrijf binnen na een urenlange observatie van de situatie.





Heel veel wil de woordvoerder van de politie niet kwijt. ,,Wat ons betreft ging het hier gelukkig om een loos alarm. Ongetwijfeld zat daar iets achter, dat zou een zakelijk conflict kunnen zijn, maar daar kunnen we nu niets over zeggen.”


De eigenaar van Platinum Stable, Chris Wilaras, laat vanuit Indonesië weten dat hij ‘geen flauw idee heeft’ wat er precies is gebeurd. Hij weet wel dat een conflict met Stal De Brouwer compleet uit de hand is gelopen. ,,Alles is nagekeken en er is niets gevonden. Het waren De Brouwers die de politie stuurde."