WRAN update level systeem

WRAN update level systeem
Deze week zijn is de WRAN voor overleg een halve dag op bezoek geweest bij onze software leverancier Pioenpartners, om hun wensen met betrekking tot een update van het levelsysteem te bespreken. Het is een bijzonder intensief overleg geweest waarbij alle mogelijke gevolgen van de gewenste veranderingen onder de loep zijn genomen. Uiteindelijk is daar het volgende resultaat gekomen:

Uitgangspunt is: iedere combinatie neemt aan de wedstrijden deel in een level wat recht doet aan de combinatie ruiter/paard.

  1. Niet de ruiter maar de combinatie ruiter/paard verdient punten voor de WRAN-competitie en voor WRAN-promotie.

  2. Niet de ruiter, maar de combinatie promoveert.

  3. Indien een ruiter met meerdere paarden een combinatie maakt kunnen deze dan ook in verschillende levels uitkomen.

  4. De combinatie die in het hoogste level uitkomt bepaalt het level van de ruiter. Dat wil zeggen dat de ruiter promoveert wanneer de combinatie voldoende punten heeft behaald. In de huidige situatie worden de punten bij elkaar opgeteld ongeacht op welk paard dit is behaald.

  5. Een combinatie mag in een level hoger starten dan het level waarin de combinatie thuishoort. Dus een L3 ruiter die met zijn paard in de L3 start, mag ook in de L2 starten. Punten hierin gehaald tellen mee voor de promotie van de combinatie van de L3 naar de L2 en voor de WRAN-competitie L2 in dat onderdeel. Een L2 combinatie mag in de L1 starten en dan telt dezelfde punten regeling. Een L4 ruiter mag geen klasse hoger starten. (De verrichtingenlijst wijkt te veel af t.o.v. de L3)

  6. Wil een ruiter een groen paard uitbrengen (paard wat in de westernsport niet meer dan 10 wedstrijdpunten heeft verdient) dan mag dat in een lagere level naar keuze. Eenmaal het level gekozen dan moet de ruiter door het behalen van voldoende promotiepunten naar een hoger level promoveren. Op het moment dat de combinatie voor het eerst inschrijft telt de eis, niet meer dan 10 wedstrijdpunten.

  7. Ongeacht het niveau van de ruiter is de cap verplichting en de regels inzake het harnachement in de klassen L4 en L3 van toepassing.

  8. Wanneer een ruiter een combinatie vormt met een paard dat meer dan 10 wedstrijdpunten heeft, kan de ruiter plaatsing van de combinatie in een lager level aanvragen bij het WRAN-wedstrijdsecretariaat. Aan de hand van de prestaties die in het verleden met het paard zijn behaald wordt dan bepaald op plaatsing in een lagere level gerechtvaardigd is.

  9. Het rijden buiten mededinging in een lager level blijft toegestaan.

  10. De mogelijkheid bestaat om een overzicht van de prestaties van het paard in de WRAN-wedstrijden op te vragen. (Dit kan bijvoorbeeld van belang zijn bij de verkoop van een paard).