Voormalige voorzitter technische commissie endurance uit felle kritiek op dopingbeleid KNHS

Voormalige voorzitter technische commissie endurance uit felle kritiek op dopingbeleid KNHS
Gisteren plaatste collega nieuwswebsite Horses.nl een brief met felle kritiek naar de KNHS van voormalig voorzitter van de technische commissie endurance Marc van den Dungen. Hierin beschuldigt hij de KNHS en de amazones Marijke Visser, Joyce van den Berg en Carmen Romer ervan dat zij zaken hebben gedaan met ‘een bewezen dopingstal’: de stal van sjeik Qasimi en trainer Anzaq.



In een persbericht stelt Van den Dungen dat hij de zaak een maand geleden onder de aandacht van de KNHS heeft gebracht en dat hij geen reactie heeft gekregen.


Lees hier het volledige persbericht van Marc van de Dungen

Ondertussen geeft de KNHS ook en reactie op 'het gedrag'  van Van de Dungen en stelt dat er een diepgaand onderzoek aan de gang is wat nu mogelijk belemmerd gaat worden door de uitspaken van de heer Van de Dungen.

De reactie van de KNHS:

Vandaag heeft Marc van den Dungen, voormalig voorzitter van de KNHS technische commissie endurance, een persbericht uitgedaan waarin hij paarden, mensen en instanties met naam en toenaam in diskrediet brengt.





Het gaat hier om niet bevestigde aantijgingen jegens personen en instanties en dat is buitengewoon beschamend. De KNHS neemt elke klacht of aantijging rondom paardenleed uiterst serieus. Wij nemen dit altijd in behandeling en zullen onze conclusies ook altijd staven op onderzochte en bewezen feiten. Op dit moment loopt er een onderzoek en de heer Van den Dungen is daarvan op de hoogte. Afhankelijk van de conclusies van dit onderzoek zal de KNHS, indien nodig, krachtige maatregelen nemen. Dat de heer van den Dungen lopende het onderzoek besloten heeft de publiciteit te zoeken vinden wij bijzonder spijtig. Op deze wijze wordt de endurance sport en het welzijn van paarden op geen enkele manier verder geholpen en het onderzoek belemmerd.