Veertienjarig meisje beschuldigt eigenaar paard van verkrachting

Veertienjarig meisje beschuldigt eigenaar paard van verkrachting
Een veertienjarig meisje uit Tilburg heeft de eigenaar van haar paard van verkrachting beschuldigd. Vandaag werd in de rechtbank van Tilburg een straf van twee jaar cel plus een half jaar voorwaardelijk geëist van de 66-jarige beschuldigde, die trouwens alle aantijgingen ontkent.

De gebeurtenissen zouden dateren van augustus 2015. Het jonge meisje kende de beschuldigde al meer dan een jaar, en reed bijna wekelijks naar het paard. Op de dag in kwestie wilde het meisje een andere stalling zoeken voor het paard, en dus bezocht ze samen met de eigenaar diverse locaties. Onderweg zou ze in slaap gevallen zijn in de auto, waarop de man van de situatie gebruikt zou hebben gemaakt en met zijn hand in de broek van het meisje zou zijn gegaan. Bij thuiskomst liet ze haar moeder via een Whatsappberichtje weten wat er gebeurd was, vermoedelijk omdat ze het niet in persoon durfde te vertellen. Volgens de beschuldigde eigenaar zou er helemaal niets gebeurd zijn, en was het meisjes zelfs niet in slaap gevallen.

Na onderzoek werd wel mannelijk DNA gevonden in het ondergoed van het meisje, uit familielijnen van de verdachte. Voor de officier was dit voldoende als bewijs, maar de advocaat van de beschuldigde zei echter dat dit niet voldoende is. Op 8 december volgt de uitspraak.