Van der Vleuten en Smolders lopen in op koppositie in LGCT Ranking

Van der Vleuten en Smolders lopen in op koppositie in LGCT Ranking
Afgelopen weekend vond de vierde wedstrijd van de Longines Global Champions Tour in Madrid plaats en was het de huidige nummer 1 van de wereld Kent Farrington die met zijn merrie Gazelle liet zien hoe je een barrage moet rijden.

Toch staat de Amerikaan niet op de eerste plaats in de ranking van het GCT. Deze eer gaat naar de Italiaan Lorenzo de Luca die rijdt voor Stephex Stables in België. Afgelopen weekend behaalde hij in het zadel van Armitages Boy nog een vierde plaats tijdens de vijfsterren Grand Prix van afgelopen weekend. Hij gaat aan de leiding met 133.00 punten.

Hij wordt op de hielen gezeten door de Nederlander Maikel van der Vleuten die momenteel een mooi totaal van 124.00 punten bij elkaar wist te sprokkelen. Afgelopen weekend in Madrid mocht hij de derde plaats in ontvangst nemen met zijn toppaard VDL Groep Verdi TN N.O.P. Op de derde plaats in de ranking vinden we nog een Nederlandse ruiter. Hier staat namelijk Harrie Smolders met een totaal van 86.00 punten, waarmee de Nederlanders er dus erg goed voor staan in deze ranking.

Het is daarna Jack Towell die zich op de vierde plaats weet te klasseren met een totaal van 85.00 punten. De Britse talentvolle ruiter Scott Brash maakt de top vijf compleet met een vijfde plaats met 75.00 punten. Kent Farrington staat in de ranking op een voorlopige achtste plaats, maar gaat dit weekend ook naar Hamburg waar hij al eerder met Gazelle won!

De volledige ranking vindt je hier