Thierry Goffinet; Dit was een eerbetoon aan m'n vader ...

Thierry Goffinet; Dit was een eerbetoon aan m'n vader ...
Gisteren sprong Thierry Goffinet maar liefst tweemaal naar de winst. Hij won het Belgisch Kampioenschap voor vijfjarigen en sprong ook naar de overwinning tijdens de Beker van België voor zevenjarige springpaarden. Ook in Nederland is Goffinet een graag gezien persoon ...  Reden genoeg om deze kampioen er even bij te nemen en te onderwerpen aan een vragenvuur.

Eerder dit jaar won je al de BK titel in Lummen, hoe blik je algemeen terug naar je Gesves ervaring?

Ik ben gewoon dolgelukkig. Dit had ik nooit durven dromen. Last minute heb ik toch beslist mee te doen, en dat bleek uiteindelijk de juiste beslissing te zijn. Ik heb super paarden onder het zadel en dat doet me al dromen van de toekomst.

Je vader stierf kort voor de aanvang van Gesves. Waarom besliste je alsnog aan de start te komen?

Ik heb meegedaan voor m'n vader. Dit is een eerbetoon aan de man. Ik hoop alleen dat ik hem ook in Lanaken trots zal kunnen maken.



Je zegt het zelf, je droomt al van de toekomst. Wat staat er op de agenda?

De jonge paarden krijgen binnenkort wat nieuws. Thuis zal ik ze voornamelijk dressuurmatig trainen. Met Kannabis heb ik voor Lanaken enkel nog de internationale wedstrijd in Brussel op de agenda staan. De iets oudere paarden die mogen terug in actie komen. We starten volgende week in Zandhoven, daarna Brussel en Lanaken.

We moeten het gewoon weten, heb je speciaal toegewerkt naar deze wedstrijd?

Ik heb geen speciale trainingen ingepland voor Gesves. Eerder dit jaar hebben we in Villamoura de summer Tour deelgenomen en dat was zwaar genoeg voor de jonge viervoeters. Ik had de trainingen dus beperkt tot Bonheiden en Lier. Met de jonge paarden wil ik zo min mogelijk wedstrijden rijden. Anders brand ik ze volledig op.

Wat moeten we doen om je ooit in te halen in de ring??

Ik ben snel, ik weet het, maar dat is enkel mogelijk omdat ik echt risico's durf te nemen. Ik hou ervan om tot het scherp van de snee te gaan. Dat gecombineerd met een super team en eigenaars (Starhorses) laat me toe te presteren.