Springlegende Willi Melliger in coma

Springlegende Willi Melliger in coma
De 64-jarige springlegende, Willi Melliger ligt in een coma nadat hij vorige maand in Neuendorf een beroerte kreeg. Melligers ex-vrouw Nadja heeft dit bevestigd tegenover het Zwitserse blad Blick: “Zijn gezondheidstoestand is nog steeds erg kritisch.” Ze vraagt om de privacy van het gezin te respecteren.





Melliger is één van de meest succesvolle springruiters uit de Zwitserse geschiedenis. Mellinger won menig internationale titels in het zadel van de legendarische Holsteiner Calvaro (v. Cantus).




Het duo won zo de zilveren medaille op de Olympische Spelen in Atlanta in 1996. Met het team haalde het duo eveneens de zilveren medaille op de Spelen in Sydney.


Verder hangt er nog een individuele gouden Europese medaille in de prijzenkast. Eveneens met Calvaro won Melliger de gouden EK-medaille in 1995.  Verder haalden ze meermaals het podium op wereldbekerwedstrijden.




Eind 2010 reed Willi Melliger zijn laatste internationale wedstrijd en ging zich bezig houden met het opleiden van paarden en ruiters en maakte naam als handelaar van topspringpaarden.