Rob Hoekstra stopt als manager voor Britse springteam

Rob Hoekstra stopt als manager voor Britse springteam


De Britse federatie moet op zoek naar een nieuwe chef d’equipe. Via een persbericht laten zij weten dat Rob Hoekstra zijn functie als performance manager van het Britse springteam neerlegt. Na een succesvolle periode, waarbij de Britten maar liefst 6 kampioenschapsmedailles wonnen, stapt Hoekstra eind dit jaar op. Hoektra kwam op juniorenniveau nog uit voor Nederland, maar in 1987 veranderde hij zijn nationaliteit. Als Brit kwam hij 3 keer aan de start tijdens Wereldbekerfinales en won hij in 1999 de Hickstead Derby.

In 2010 bekleedde hij de rol van performance manager, waarna hij het Britse springteam naar Olympisch teamgoud begeleidde. Daarnaast hielp hij Engeland terug in de eerste divisie van de Nations Cup en assisteerde bij ontwikkelingsprogramma’s voor jonge ruiters.

‘Ik denk dat nu het juiste moment gekomen is om een nieuwe performance manager te zoek met het oog op de Olympische Spelen in Rio. We zijn zowel regerend Olympisch- als Europees kampioen en Scott Brash is momenteel de beste ruiter ter wereld. Dit is een geweldig uitgangspunt voor de nieuwe generatie. Het is een fantastisch avontuur geweest, maar voor mij is de tijd gekomen om nieuwe uitdagingen binnen onze sport te zoeken.’ aldus Hoekstra.