Pony's definitief verleden tijd bij Slagharen

Pony's definitief verleden tijd bij Slagharen


Attractiepark Slagharen neemt afscheid van de pony's - en nu definitief. Ook de huisjes met verzorgpony's zijn na de zomer niet meer te boeken, ondanks de niet aflatende publieke belangstelling.


Door de bouw van 63 nieuwe lodges, die deze zomer in gebruik werden genomen, kan afscheid genomen worden van de oude huisjes. Hoog tijd, aldus directeur Wouter Dekker: "De huisjes zijn aan het eind van hun latijn, deze winter gaan ze tegen de vlakte."

Vaste boekingen
Het betekent vooral ook het afscheid van de pony's, die bij de huisjes stonden als verzorgpony's. En ook nog steeds populair waren, vertelt Dekker: "We krijgen jaarlijks nog vaste boekingen van families die speciaal bij hun favoriete pony vakantie komen vieren. Die zijn teleurgesteld, maar over het algemeen vallen de reacties mee."

Geen nieuwe comeback

Pony's zijn onlosmakelijk verbonden met Slagharen; op het hoogtepunt liepen er zo'n achthonderd. Het park nam al eerder afscheid van de dieren, maar in 2014 maakten de dieren toch een comeback. Die gaat er nu niet komen, verzekert Dekker: "Het imago dat de pony's met zich mee brengen past niet meer bij wat we als park allemaal nog meer te bieden hebben."

Geen nieuwe bestemming

Momenteel lopen er nog zo'n zestig pony's rond, waar het park nog geen nieuwe bestemming voor heeft gevonden. Ook over een passend afscheid wordt nog nagedacht.