Paardenmishandeling in Nunspeet

Paardenmishandeling in Nunspeet

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben of informatie hebben over de mishandeling van een paard. Het paard, een voskleurige merrie, stond met 12 andere merries in een weiland in de omgeving van de Vreeweg. Het weiland waar het mishandelde paard stond is alleen toegankelijk via andere weilanden en ligt niet direct aan de openbare weg. De mishandeling moet hebben plaatsgevonden tussen woensdag 22 oktober 16.00 uur en donderdag 23 oktober 15.30 uur.


Een stalmeester ontdekte de mishandeling op donderdag 23 oktober rond 15.30 uur toen hij bij het paard kwam. Een dierenarts onderzocht het dier en bevestigde dat aan de merrie letsel was toegebracht. De merrie is ter plaatse behandeld aan de verwondingen. Het Landelijk Expertisecentrum is van de mishandeling in kennis gesteld.


De politie is op zoek naar mogelijke getuigen en verzoekt personen die kennis dragen van verdachte omstandigheden contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op het telefoonnummer 0800-7000. Als mensen een mogelijke mishandeling van een paard op heterdaad zien, dan wordt verzocht direct te bellen naar het alarmnummer 112.