Openmanege dagen komen eraan in September

Openmanege dagen komen eraan in September

Op zaterdag 16 en zondag 17 september organiseren de KNHS en de FNRS de Open Manegedagen. Ruim 120 FNRS-manegebedrijven en KNHS-verenigingen in heel Nederland openen dat weekend hun deuren voor het publiek en bieden proeflessen aan en allerlei leuke activiteiten die te maken hebben met paardrijden. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.





Meervoudig Olympisch dressuurkampioene Anky van Grunsven is ambassadeur van de Open Manegedagen. Ook haar beide kinderen leerden de beginselen van het paardrijden op een manege. “Ava Eden en Yannick Janssen hebben inmiddels een eigen pony, maar hebben allebei leren paardrijden op de manege. Ik vind het belangrijk dat kinderen spelenderwijs handigheid en vertrouwen krijgen in de omgang met paarden. De FNRS-manege is hiervoor de perfecte plek. De instructeurs en paarden en pony’s zijn deskundig opgeleid om iedereen op een verantwoorde, leuke en persoonlijke manier de basisvaardigheden van het paardrijden te leren.”

Activiteiten
De Open Manegedagen zijn voor liefhebbers van paarden een leuke gelegenheid om sfeer te komen proeven op een ruitersportcentrum in de buurt. “Het programma verschilt per bedrijf, maar als bezoeker kun je onder andere pony’s borstelen, ponyritjes maken, er zijn demonstraties van de lessen en allerlei leuke spelletjes om op laagdrempelige wijze kennis te maken met paarden en paardrijden,” vertelt Annemarie Groenenberg namens de FNRS. “Bovendien maken alle bezoekers van de Open Manegedagen kans op een jaar lang gratis paardrijden op een FNRS-manege.” Houd deze website in de gaten voor meer informatie over deze gave actie.

Nationale Sportweek
De Open Manegedagen worden gehouden in het laatste weekend van de Nationale Sportweek. Deze Nationale Sportweek is  een initiatief van NOC*NSF om sporten en bewegen te promoten, iets waar de Open Manegedagen uitstekend op aansluiten.

Meer informatie?
Op www.manegedagen.nl is te vinden welke - ruim 120 - maneges in heel Nederland meedoen aan de Open Manegedagen en welke activiteiten per locatie worden aangeboden.

Meer informatie voor sportaanbieders