OM eist jarenlange celstraf voor 68-jarige paardenliefhebber

OM eist jarenlange celstraf voor 68-jarige paardenliefhebber
Een 68-jarige man uit het Roermondse kerkdorp Leeuwen wordt verdacht van het plegen van ontucht met twee minderjarige meisjes. Dit gebeurde op een paardenclub, waar de slachtoffers zijn paarden verzorgden.

De man zou de meisjes geregeld hebben meegenomen voor een ritje met een koets. Tijdens die ritjes zouden er seksuele handelingen hebben plaatsgevonden. De in Maasniel geboren verdachte werd in augustus vorig jaar opgepakt. Sindsdien zit hij vast. Het Openbaar Ministerie heeft hem onder meer verkrachting, aanranding en het binnendringen van het lichaam in de periode tussen 2009 en 2016 ten laste gelegd.

Bekentenis
De verdachte bekent de twee slachtoffers te hebben betast. Van het zwaarste strafbare feit, het binnendringen van het lichaam, is echter geen sprake geweest, zo benadrukte hij maandag tijdens de pro formazitting. Hij betuigde in de rechtbank spijt van zijn daden. "Ik had dit niet mogen doen. Ik had mijn verstand moeten gebruiken."

Liefde voor paard
De officier van justitie sprak van een ernstige zedenzaak, met twee getraumatiseerde slachtoffers. "We hebben het hier over misbruik van twee mensen over een periode van acht jaar. De verdachte deed dit op een vileine, manipulatieve manier. Hij maakte gebruik van hun liefde voor een paard en een pony om ze onder druk te zetten."