NVWA en politie nemen paar honderd wormenspuiten in beslag

NVWA en politie nemen paar honderd wormenspuiten in beslag
Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben samen met de politie een paar honderd wormenspuiten in beslag genomen tijdens een doorzoeking in de woning van een handelaar in ruitersportartikelen. De doorzoeking bij de handelaar in Noord-Holland werd uitgevoerd in opdracht van Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie.

Wormenspuiten zijn diergeneesmiddelen tegen wormen die alleen door dierenartsen of – met recept van een dierenarts – door erkende handelaren aan paardenhouders mogen worden verkocht. De handelaar in ruitersportartikelen had voorheen wel een vergunning voor het leveren van diergeneesmiddelen, maar deze is in 2014 ingetrokken omdat de handelaar meerdere strafbare feiten had gepleegd bij de levering van diergeneesmiddelen.

De NVWA maakt proces-verbaal op tegen de handelaar. Daarnaast doet de NVWA onderzoek naar het bedrijf dat de wormenspuiten aan de handelaar heeft geleverd. Daarvoor is de volledige administratie van de handelaar in beslag genomen.