Nederlandse kampioenschap Mierlo begint Donderdag

Nederlandse kampioenschap Mierlo begint Donderdag
Donderdag gaan in Mierlo de Nederlandse Kampioenschappen voor de springruiters van start. Zaterdag 26 april staat voor de junioren en Young riders de beslissende finale op het programma. Zondag wordt de nieuwe Nederlands kampioen van de senioren bekend. Naast de titelstrijd worden ook de finales van de KNHS-Roelofsen Jeugdcompetities verreden.

Op zaterdag 26 april en zondag 27 april zullen ten opzichte van vorig jaar nieuwe gezichten op de hoogste tredes van het ereschavot van alle drie de kampioenschappen op het podium staan. Kevin Jochems (Vlaardingen), in 2013 kampioen bij de Junioren, maakte de overstap naar de Young Riders. Sjaak Sleiderink (Weerselo), in 2013 kampioen bij de Young Riders, gaat nu bij de Senioren van start en Gert-Jan Bruggink (De Lutte), vorig jaar kampioen bij de senioren, verkocht zijn kampioenspaard Primeval Dejavu.

Op donderdag 24 april komen de springruiters vanaf 10.30 uur in alle drie categorieën voor het eerst in actie en op vrijdag 25 april is voor alle drie categorieën de tweede kwalificatiewedstrijd. De Junioren en Young Riders hebben hun finales op zaterdag 26 april. De Senioren komen op zondag 27 april in actie voor de finale.

De finales van de KNHS-Roelofsen jeugdcompetities staan op zaterdag (junioren en Young riders) en zondag (ponyruiters in de Lichte en Zware Tour en Children) op het programma.

Senioren

Op de deelnemerslijst bij de Senioren prijken de namen van 48 combinaties. Maikel van der Vleuten (Someren), afgelopen weekeinde nog uiterst succesvol tijdens de wereldbekerfinale in Lyon, heeft met VDL Groep Arera C en met VDL Groep Eureka ingeschreven. Marc Houtzager (Rouveen) komt met de zeer geroutineerde Sterrehof's Opium en Harrie Smolders (Hooge Mierde) zadelt de al even ervaren Exquis Walnut de Muze. Rabo Talent van het Jaar Frank Schuttert (Ommen) heeft Winchester HS in topvorm, wat twee weken geleden bleek in Lanaken waar zij samen de Grote Prijs wisten te winnen. Albert Zoer (Echten), zadelt in het NK Wollie Bollie. Gerco Schröder (Tubbergen) komt aan de start met Cognac Champblanc. Ruiters die ook alle kansen hebben om hoog te eindigen zijn Jur Vrieling (Holwierde) met VDL Bubalu en VDL Zirocco Blue, Rabo Talententeamlid Jody van Gerwen (Limbricht), Leopold van Asten (Duizel), Leon Thijssen (Baarlo) en Jeroen Dubbeldam (Weerselo).

Young Riders en junioren

Bij de Young Riders prijken 35 combinaties op de deelnemerslijst en daar lijkt het een uitermate mate spannende strijd te gaan worden. Dennis van den Brink (Nijkerkerveen), die vorig jaar het zilver opeiste met Wennemars, komt dit jaar ook met Royal Dream aan de start. Rabo Talent van het jaar Frank Schuttert neemt ook in deze leeftijdscategorie zijn kans waar en gaat van start met Arc de Triomphe. Rabo Talententeamleden Jelmer Hoekstra en Kevin Jochems zijn ook zeker heren om rekening mee te houden. Ook junior Lisa Nooren (Engis, B.) rijdt mee bij de Young riders. Deze amazone eindigde vorig jaar als derde in het NK Junioren en zal dit jaar voor Nederland uitkomen op de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing.

Bij de Junioren komen op donderdag 45 combinaties aan de start en daarin lijken, mede gelet op de voortreffelijke resultaten die Teddy van de Rijt en Sanne Thijssen (Baarlo) boekten in de wedstrijden in het kader van de KNHS-Roelofsen jeugd competitie favorieten. Ook de al eerder genoemde Lisa Nooren, staat in deze titelstrijd op de startlijst.

 

KNHS-Roelofsen jeugd competities

Op zaterdag 26 april gelden de finale wedstrijden van de Nederlandse kampioenschappen voor junioren en Young Riders ook als finale wedstrijden voor de KNHS-Roelofsen competities Junioren en Young Riders. Bij de junioren staat Teddy van de Rijt momenteel bovenaan het klassement, Kevin Jochems voert de ranglijst bij de Young riders aan.

Op zondagochtend 27 april vindt de finalewedstrijd plaats van de KNHS-Roelofsen jeugd competitie Children. Deze wedstrijdreeks voor ruiters tot en met 14 jaar is voor Nederland nieuw. Lars Kersten staat daar momenteel eerste en tweede in het klassement. Direct daarna binden de ponyruiters in de Lichte en Zware Tour de strijd met elkaar aan in de finale van de KNHS-Roelofsen jeugd competities pony's. Hier voert Laurie Touw in de lichte en zware tour het klassement aan.

Meer informatie over KNHS-Roelofsen jeugd competities is te vinden op www.knhs.nl.

Alle info over het CH Mierlo is te vinden op de website: www.chmierlo.nl

Bron: Persbericht KNHS