MyLord Carthago*HN (nog) niet te koop

Er waren al heel wat 'roddels' over een eventuele verkoop van de top-springer MyLord Carthago*HN. De schimmelhengst is nog steeds in eigendom van de Franse Haras Nationaux. Ook amazone Pénélope Leprevost bevestigt dat MyLord voorlopig op stal blijft staan.

De zoon van Carthago en Fragance de Chalusse (v. Jalisco B) heeft de Franse 'tricolor' meermaals verdedigd tijdens verschillende Landenwedstrijden. Bovendien representeerde hij Frankrijk op het Europees Kampioenschap in 2011, de Wereldruiterspelen in 2010 en de Olympische spelen in Londen in 2012.

Vorige winter blesseerde Mylord Carthago*HN zich en kwam pas terug aan de start in de lente tijdens de CSI 3* in Neufchâtel-Hardelot en Lummen. Toch is de schimmel nog niet volledig terug. Charlène Guillemyn (vertegenwoordiger van Pénélope Leprevost) verklaart dat de terugkeer van de schimmelhengst moeilijk te voorspellen is. "Pénélope heeft het voordeel dat ze kan terugvallen op Nayana en Dame Blanche van Arenberg. Twee paarden die klaar staan voor de Wereldruiterspelen in Normandië. MyLord krijgt dus alle rust die hij nodig heeft."

© Equnews.fr / Grand-Prix