Michel Robert stopt met de sport


Na een 44 jaar lange carriëre in de internationale springsport heeft de Franse topruiter, Michel Robert, besloten zijn sportieve activiteiten stop te zetten. In de toekomst zal de Fransman zich voornamelijk toeleggen op het lesgeven van aankomende talenten.

"Ik zal niet stoppen met rijden. Ik hou teveel van de paardensport en vind de scholing en evolutie van paarden te intrigerend," verklaart Robert. "Mijn toppaarden Oh d'Eole, Nénuphar Jac, Catapulte en Quirha de P'Aime staan nog steeds bij mij op stal. Wat er met hen zal gebeuren is nog niet beslist." besluit Robert.

Michel Robert zag zijn eerste levenslicht op 24 december 1948. Hij verzamelde heel wat overwinningen tijdens zijn ruitersport carrière. Zo won hij in 1982 een gouden medaille tijdens de wereldruiterspelen in Dublin. In 1986 behaalde hij Brons tijdens de Wereldruiterspelen. Meer recent won Robert in 2008 nog de 'Top Ten' tijdens de CSI Brussel. Een jaar later schreef hij de overwinning van de Global Champions Tour finale in Doha (Qatar) op zijn naam. Als kers op de taart behaalde hij bovendien een zilveren medaille tijdens het Europees Kampioenschap in Madrid in 2011.

© equnews.fr/ Horse-Academy