Massale oproep voor bijvoeren grote grazers in Oostvaardersplassen

Massale oproep voor bijvoeren grote grazers in Oostvaardersplassen




Dierenliefhebbers hebben massaal een oproep gedaan om de honderden grote grazers in de Oostvaardersplassen bij te voeren, zo meldt de Telegraaf. Met de kou die aankomende week wordt verwacht wordt er gevraagd om hooibalen over de hekken te gooien van het natuurpark. Zo krijgen de edelherten, konikpaarden en heckrunderen genoeg te eten de komende dagen.

De oud-directeur van het park zegt dat er plaats is voor zo een 800 runderen, paarden en herten in het gebied. Inmiddels lopen er zo een 5000 grote grazers rond. De dieren de winter niet zullen overleven worden afgeschoten om ze het lijden te besparen van een hongerdood.  Volgens het Staatsbosbeheer worden de dieren afgeschoten wanneer er de verwachting heerst dat het dier de winter niet overleeft. In deze winter zijn dat tot dusver zo een 700 dieren afgeschoten die de winter niet zouden overleven, maar met de verwachte temperaturen van de aankomende weken zal dit aantal nog wel oplopen.

Om het afschieten en het onnodig verhongeren van de dieren te voorkomen, hebben vele dierenliefhebbers zich nu tot social media gericht. Zij hopen dat er massaal gehoor wordt gegeven aan hun oproep om hooi bij te voeren aan de grazers, zodat de dieren de komende winter goed zullen doorstaan.