Landbouwleven verkiest Don VHP Z (Diamant de Semilly) tot Paard van het Jaar

Landbouwleven verkiest Don VHP Z (Diamant de Semilly) tot Paard van het Jaar
Misschien was je wel één van duizend lezers die gestemd hebben in de verkiezing 'Paard van het Jaar' van Landbouwleven. Uiteindelijk was het de legendarische Don VHP Z die met de titel aan de haal ging. Zoals je al in diverse artikels hier hebt kunnen lezen, is de koffievos al het hele seizoen stevig aan de slag met zijn Nederlandse ruiter Harrie Smolders.

Niet alleen blijft hij meestal foutloos, het regent als het ware toptitels voor de combinatie. We herinneren ons levendig de zilveren medaille op het EK van Gotenburg, de overwinning in de finale van de Nations Cup in Barcelona, de GP-topklasseringen in Rome en Hamburg, een derde plaats op het podium van de LGCT in Parijs en erg recent in de Rolex Grand Prix van Genève.

Don VHP Z is een zoon van de merrie Sara van het Parelshof (Voltaire). Zij is eveneens de moeder van HH Carlos (Chellano Z), die actief is van McLain Ward. Ook gaf deze merrie het leven aan Zora VHP Z (Zandor Z) van Roberto Nocerino. Guy De Schuymer uit Diest is de fiere fokker van al deze toppaarden.