IK18: Bekende pony's in titelstrijd klasse L

IK18: Bekende pony's in titelstrijd klasse L

Zaterdag 24 maart begonnen de ponycombinaties in de kampioenschappen springen klasse L.





Klasse L cat. A/B: Familiepony
Met een razendsnelle barrage sprong Simon Redder uit Staphorst naar de titel in de klasse L cat. A/B.  De elfjarige springruiter pakte de winst met de pony Black Magic. Vorig jaar won de combinatie nog zilver op de KNHS Indoorkampioenschappen in dezelfde klasse.

Het was voor 21-jarige Black Magic de vijfde nationale titel. “Eerst reed zijn zus Kirsten met hem, en zij was ook een keer indoorkampioen,” vertelt zijn moeder. “Daarna zijn broer Raymond die drie KNHS-titels won.” Black Magic is dus een echte familiepony. “Ik rij als sinds ik zes ben en sinds twee jaar met deze pony. Mijn vader helpt me altijd met de training,” zegt Simon. “Black Magic is wel een boefje, want hij kan zich heel snel omdraaien en dan lig ik er wel eens af. Het is een echte kampioen, op wedstrijd werkt hij altijd super mee.”

De achtjarige Joy Neuman werd reservekampioen met Tweety. Ook een bekende pony. Tijdens de Hippiade in 2017 werd de combinatie uit Harskamp kampioen in de klasse B. De ervaren Tweety won eerder ook KNHS-titels met zijn voormalige ruiter Liesje Vrolijk. Het brons ging naar Amanda Vos met haar pony Shamrock Propel. Amanda komt net als kampioen Simon uit Staphorst!

Kijk hier voor de volledige uitslag.