KNHS ledenraad buigt zich over drukke zomerseizoen

KNHS ledenraad buigt zich over drukke zomerseizoen
Maandagavond 12 juni kwam de KNHS Ledenraad bij elkaar op het Nationaal Hippisch Centrum. De vergadering werd geopend door voorzitter Theo Ploegmakers en vervolgens deed algemeen directeur Rens Plandsoen uitgebreid verslag over de ontwikkelingen binnen de KNHS. Er worden momenteel allerlei activiteiten ontplooid om de paardensport breder en interessanter te maken, waaronder de ruiteropleiding. Ook werd stilgestaan bij topsport en drukke zomerseizoen met EK’s en WK’s. Extra focuspunt van de KNHS is de groep leden die recreatief met paarden bezig is. “We zijn nu bezig met de campagne ‘Adopteer een bos’.” In overleg met onder andere terreinbeheerders en regioconsulenten worden plannen gemaakt over terreinonderhoud. De campagne wordt deze maand nog gelanceerd. Verder wordt er gesproken met Veilig Verkeer Nederland, het CBR en de ANWB om de veiligheid van paardensporters in het verkeer op landelijk niveau onder de aandacht te brengen. In september sluit de KNHS voor het eerst aan bij de AH Sportweek actie. Dit valt samen met de Open Manegedagen op 16 en 17 september en de actie is bedoelt om meer mensen te enthousiasmeren voor paardrijden. Ook wordt onderzocht hoe paardensport aantrekkelijker gemaakt kan worden voor jongens.

Organisatie De afgelopen maanden hebben binnen de werkorganisatie diverse wijzigingen plaatsgevonden. Sportdirecteur Anton Binnenmars neemt per 1 juli afscheid van de KNHS. Deze functie wordt voorlopig niet opgevuld, omdat er nog na wordt gedacht over de nieuwe organisatiestructuur. Dit komt aan de orde zodra het meerjarenbeleidskader klaar is. Innovatie Met de komst van Rens Plandsoen wordt er meer en meer nagedacht over innovatie. Een voorbeeld hiervan is dat er nu met een technologie wordt gewerkt waar het online sentiment mee wordt gemeten. “We kunnen meten wat leden van de KNHS vinden, bij negatief sentiment gaan we er proactief achteraan.” Sinds kort werkt de KNHS ook met klantenservice via Whatsapp en Facebook messenger. “Hier komen veel vragen binnen, het doel is dat men sneller wordt geholpen.” Binnen de werkorganisatie wordt binnenkort Workplace geïntegreerd. “Daarin delen we met elkaar waar we mee bezig zijn, evenementen en belevenissen. Kennis wordt makkelijker gedeeld en zo kunnen we sneller met elkaar schakelen. Net zoals de liefde voor het paard, verbindt de technologie ons ook.”

VINO

Onderzoeks- en adviesbureau Sport Intelligence presenteerde de uitkomsten van de VINO enquête, het resultaat van de drie jaar geleden geïntroduceerde herstructurering. In dit onderzoek is de effectiviteit van de KNHS-structuur bestudeerd en het functioneren van de organisatie, ledenraad, directie en bestuur. De conclusies en aanbevelingen worden nu gedeeld met alle betrokkenen en deelnemers aan het project. Na de zomer worden de uitkomsten verder met de Ledenraad besproken. De adviezen zijn onder andere basis voor het meerjarenbeleidskader en de strategie van de KNHS. Financieel jaarverslag

Financieel directeur Theo van der Meulen gaf een toelichting op het financieel jaarverslag van 2016 en vertelde ook over de prognose voor 2017. “Er is een dalende trend te herkennen in het aantal individuele lidmaatschappen. Het aantal lidmaatschappen via de maneges stabiliseert. Qua wedstrijdsport blijven de internationale starts groeien. De implementaties van de nieuwe startpasstructuur is volledig geïntegreerd. Het afgelopen indoorseizoen zijn er minder starts geweest, dit aantal neemt dit outdoorseizoen juist weer toe. We gaan aan de slag met een de exacte bepaling van de structurele impact van de nieuwe contributiestructuur, waarbij de jaarkalender voor startpassen is losgelaten.”