In gesprek met Leon de Cock: "Forlap zijn BK-prestaties zal ik nooit vergeten..."

In gesprek met Leon de Cock: "Forlap zijn BK-prestaties zal ik nooit vergeten..."
Recent nam de springsport en ruiter Grégory Wathelet afscheid van het kampioenen paard, Forlap DC (v. Querlybet Hero). In 2005 zag Forlap DC het levenslicht bij Leon De Cock in Stekene. Forlap zorgde voor een warme gloed in het hart van zijn fokker, het overlijden voor heel wat droef.

Forlap DC bracht faam aan de fokkerij van Leon De Cock. De BWP-ruin liet onder het zadel van Gregory Wathelet niemand onberoerd.

Steeds overtuigd van zijn kwaliteiten...



"Ik hoopte bij het fokken van Forlap op een echte 'krak'. Het bloed van Querlybet Hero gecombbineerd met Ubaya DC (v. Heartbreaker), ik zag daar toekomst in," verklaart De Cock. "E vader van Querlybet Hero - Baloubet du Rouet - was een bijzonder springpaard. Ook Querlybet was exceptioneel in de ring. Zijn kunsten gecombineerd met de techniek van Heartbreaker deed me dromen."


Duidelijk bleek de Cock zich niet te vergissen. "In de beginjaren werden we steeds belaagd met de vraag of Forlap niet te koop was. Het was een showbeest in de piste, maar je zag meteen ook dat hij over uitzonderlijke kwaliteiten beschikte. Hij speelde met de hindernissen en werkte mee, dat waren zijn belangrijkste kwaliteiten," gaat de fokker verder. "Forlap zag enkel de overkant en de finish, hij dacht mee met zijn ruiter."


"Toen Forlap's halfzus, Ballerina (Nabab de Reve x Heartbreaker) succesvol sprong onder het zadel van Philippe Le Jeune was dat voor mij een bevestiging van het succes van de moederstam."




Ik heb Forlap steeds opgevolgd...


"Sinds het moment dat Forlap werd verkocht heb ik zijn carrière steeds van dicht en ver opgevolgd. Ik heb het geluk gehad Forlap enkele malen te mogen bezoeken nadat ik hem had verkocht. Zo heb ik hem bezocht op het Belgisch Kampioenschap zevenjarigen en het Belgisch Kampioenschap senioren in 2013."


Enorm trots over zijn fokproduct heeft het overlijden de Cock hartzeer gebracht. "Forlap heeft een enorme carrière achter de rug, maar ik vind het zo spijtig dat het zo kort was. Ik zal me steeds zijn prestaties op het Belgisch Kampioenschap herinneren en bedank hem voor zijn bijdrage aan mijn fokkerij. Ik zie hem nog steeds in zijn halfzussen en broers hier bij mij op de fokkerij."