Ierse springteam wint nationale titel ‘Team van het Jaar’

Ierse springteam wint nationale titel ‘Team van het Jaar’
Eerder werd het Ierse team al bekroond tijdens De Horse Sport Ireland Awards. Nu haalde het ook via de Nationale pers een award voor zijn prestaties het afgelopen jaar.

Het nationale springteam ontving de titel 'Team van het Jaar'. De springruiters en hun coach Rodrigo Pessoa waren met hun team een van de zeven teams, die genomineerd waren.




Het Ierse team, dat afgelopen augustus, voor het eerst sinds zestien jaar, goud won op het EK in Gothenburg nam het op tegen onder andere winnende duo-roeiers en twee voetbal teams, maar werden door het publiek met meerderheid van stemmen verkozen tot hét team van 2017.

In een reactie kon Cian O'Connor zijn geluk niet de baas. "Het is een grote verrassing en ik ben trots dat ik hier vanavond de prijs in ontvangst mag nemen namens het team. Ik ben blij met de grote populariteit en support die de paardensport krijgt hier in Ierland."

De titel is een leuke motivatie ook voor de toekomst. “Volgend jaar hebben we een belangrijk jaar voor de boeg, eerst natuurlijk de WEG, waar dan ook de kwalificatie voor Tokyo te behalen is.”