Hexagon’s Ollright op 21-jarige leeftijd overleden

Hexagon’s Ollright op 21-jarige leeftijd overleden
Één van Laurens van Lieren zijn eerste Grand Prix paarden Hexagon’s Ollright (v. Rubiquil) is vanmorgen overleden. De vos waarmee Laurens van Lieren met het team op het WK in 2006 zilver won is 21 jaar geworden.

“Woorden schieten tekort. Een van mijn beste vrienden is vanochtend overleden”, schrijft de ruiter op zijn Facebook.

Hij looft de Rubiquil-zoon voor alles wat ze meegemaakt hebben en de mooie herinneringen die het paar heeft overgehouden aan hun succesvolle tijd samen

“Hij heeft mij naar plekken gebracht waar ik anders nooit zou zijn geweest. Ollie, ik zal jouw kracht en energie nooit vergeten”

Ollie werd gefokt door Leunus van Lieren, Laurens zijn vader, en was het tweede paard waarmee de ruiter in de Grand Prix uitkwam.  De vos selecteerde zich op zesjarige leeftijd voor het WK jonge dressuurpaarden en debuteerde nog datzelfde jaar in de Lichte Tour op het CHIO in Aken.

In 2004 nam Laurens  de teugels over en volgde de successen zich op met als high-light twee keer zilver met het Nederlandse team. De eerste was het EK in 2006 en twee jaar later mochten ze daar ook een plak op het WK  in Aken aan toevoegen. Individueel behaalde ze in 2008 ook nog eens een zesde plaats in de wereldbekerfinale. Daarmee kreeg het duo een startplek voor de Olympische Spelen in Peken. Maar wegens blessure moesten ze deze aan zich voorbij laten gaan.