Harrie Smolders: "mijn kinderen moeten me meer komen toejuichen..."

Harrie Smolders: "mijn kinderen moeten me meer komen toejuichen..."
Gisteren werkte Harrie Smolders zijn sportief 2017 in stijl af. In de Nekkerhal in Mechelen sprong Smolders onder een daverend applaus naar de wereldbeker overwinning.

“Ik had deze week al aangegeven in de Belgische pers dat ik mijn zinnen had gezet op deze wedstrijd, maar dan moet het natuurlijk nog wel even gebeuren”, vertelt Smolders.

“Bijna al mijn doelen voor 2017 heb ik bereikt en daarmee is het echt een ongelofelijk jaar geworden. Ook Zinius heeft mijn verwachtingen nog weer overtroffen. Hij liep steeds een beetje in de schaduw van mijn toppaarden Don en Emerald, maar nu die even rust hebben kreeg hij de kans zich te laten zien. Dat heeft hij echt fantastisch opgepakt. Ik wist dat hij goed was, maar hij overtreft zelfs mijn verwachtingen. Ik wilde winnen vandaag of verliezen, niet tweede worden. Na mij kwamen nog een paar hele snelle ruiters, maar toen ik de ring uitkwam wist ik wel al dat het moeilijk zou worden voor hun. Het is echt een super afsluiting van het jaar. ”

Voor de ultieme wereldbeker finale in Parijs zet Harrie zijn geld in op de Zweedse springruiter, Henrik von Eckermann. Die laatste zal nog aan de start komen in enkele manches en wist te overtuigen dat Drie keer een tweede plaats ook aardig wat punten opleverde.