Gregory Wathelet: "Ik hoop dat Conrad kan blijven tot Rio"

Gregory Wathelet: "Ik hoop dat Conrad kan blijven tot Rio"
De afgelopen twee kampioenschappen zat de Belgische ruiter Gregory Wathelet in het zadel van de 10-jarige Conrad de Hus, een nakomeling van Con Air.
De combinatie eindigde vorig jaar op een 25ste plaats op de Wereldruiterspelen in Caen en vorige week werden zij vice-Europees kampioen in Aken.

Al ruim twee jaar zit Wathelet in het zadel van Conrad de Hus, nadat hij hem van de Franse eigenaar Xavier Marie ter beschikking had gekregen.
Na afloop van het Europees Kampioenschap liet Wathelet in een interview met Grand Prix Replay weten dat Conrad te koop staat, maar dat het zeker geen haast hoeft te hebben.

Enige tijd geleden probeerde Wathelet eigenaar Xavier Marie al te overtuigen om de commerciële plannen naar de achtergrond te verschuiven.
Marie plakte een te hoge prijs op Conrad de Hus in verhouding met wat het paard bij zijn aankomst in Wathelet zijn stallen voor ervaring had.
Natuurlijk is na het behalen van de zilveren medaille op het EK deze situatie nu wel wat anders komen te liggen. Conrad bewees dat hij intussen over voldoende ervaring beschikt.

“Ik hoop dat Conrad nog kan blijven tot Rio volgend jaar, dat zou mooi zijn. Is hij tegen die tijd al verkocht, dan zou dat wel heel jammer zijn, maar ik zal tegen die tijd dan wel een aantal andere paarden klaar hebben staan.”, aldus Gregory Wathelet.