Gouden KWPN-speld voor Siem Korver en Robert Muntel

Gouden KWPN-speld voor Siem Korver en Robert Muntel
Vandaag was het afscheid van KWPN-voorzitter Siem Korver en penningmeester Robert Muntel. Tijdens de Ledenraadsvergadering van woensdag 13 december jl. was hun officiële afscheid en zijn hun opvolgers Andries van Daalen en Berlinde Middelbrink benoemd. Vandaag tijdens de feestelijke afscheidsreceptie op het KWPN-centrum werden beide heren door diverse bestuurders en sponsoren bedankt voor hun niet aflatende inzet voor het KWPN.

Aan KWPN-bestuurslid Annechien ten Have de eer om zowel Siem Korver als Robert Muntel de Gouden KWPN-speld uit te reiken. Zij sprak als eerste Robert Muntel lovend toe. “Robert, iedere vereniging kan zich een penningmeester als jou wensen. Het gaf ons als bestuur een heel goed gevoel om te weten dat we financieel in controle waren én zijn. Jouw waakzaam oog was waardevol. Je zette je in om de organisatie verder te professionaliseren. Je focus op de toekomst van het KWPN was helder: de continuïteit van de vereniging stond bovenaan, daarnaast had je veel aandacht voor het ledenbelang. Je hebt een belangrijke tol gespeeld bij de realisatie van het KWPN-centrum. Het KWPN is jou oprecht veel dank verschuldigd  voor de waardvolle bijdrage die je hebt  geleverd aan de vereniging.”

Annechien stond vervolgens stil bij de betrokkenheid van Siem Korver bij het KWPN, die al ver teruggaat. Onder meer als voorzitter van de Fokkerijraad, lid van het Algemeen Bestuur en vanaf 2012 als voorzitter van het Algemeen Bestuur. “In 2006 werd er een hele grote stap genomen voor de fokkerij: de specialisatie van dressuurpaard en springpaard. Daarnaast werd het nakomelingenonderzoek voor osteochondrose ingevoerd. Met vereende krachten kregen we het WK Jonge Dressuurpaarden naar Ermelo. Sfeer en mooie fokproducten op een internationaal podium, daar mogen we met recht trots op zijn. En tevens was dit de aanleiding om onze eigen Kampioenschappen te upgraden door gebruik te maken van het WK-stadion. Natuurlijk valt het programma verder te verbeteren, maar we gaan door op die weg: mee met de vaart der verandering, met trots en passie voor ons unieke KWPN-stamboek. Jij was je altijd bewust van de diversiteit van onze leden. Grote fokkers of kleine fokkers: elk lid doet er toe. Het KWPN heeft veel van je tijd genomen, maar niets was je te veel.”

Ze vervolgde: “Natuurlijk, voorzitters zijn passanten. Maar sommige passanten laten een onuitwisbare indruk achter. En dat doe jij bij het KWPN. Siem, namens de leden, medewerkers, directie en bestuur heel hartelijk dank voor alles. Die dank is niet in woorden te omvatten, en daarom heeft het bestuur besloten om jou te onderscheiden met de Gouden KWPN-speld.”

In het kerstnummer van IDS die vrijdag 22 december verschijnt blikken Siem Korver en Robert Muntel terug op hun bestuursperiode.