Gijzeling bij Platinum Stable in Riel blijkt loos alarm

Gijzeling bij Platinum Stable in Riel blijkt loos alarm
De politie rukte maandagavond met een flinke politiemacht uit naar het Zandeind in Riel. Daar zou 'mogelijk een gijzeling' gaande zijn bij Platinum Stable. Vanwege de 'serieuze aard van de melding' kwam een arrestatieteam ter plaatse, die viel het hippisch bedrijf binnen. Er bleek echter geen gijzeling te zijn.

Grote inzet
De politie rukte in groten getale uit. Om 19.15 uur kwam de melding binnen, tien politie-eenheden hadden overleg in de bebouwde kom van Riel alvorens het arrestatieteam rond 22.30 uur bij Platinum Stable binnenviel. In de tussentijd werd de naaste omgeving door de politie afgezet.

Op het terrein van Platinum Stable staat een dressuur- en handelsstal, een hengstenhouderij en het is een opleidingscentrum. De laatste jaren kwam 'Platinum' veelvuldig in het nieuws. Schuldeisers lieten beslag leggen op het miljoenenbedrijf en de Goirlese politiek stelde eerder vragen over wanbetalingen.

De politie onderzoekt nog waarom de melding werd gedaan. Er is niemand gearresteerd. Bij Platinum Stable was men maandagavond niet voor commentaar bereikbaar.