Gert-Jan Bruggink over bezoek koningspaar: "Ze hadden vooral interesse in onze paarden"

Gert-Jan Bruggink over bezoek koningspaar: "Ze hadden vooral interesse in onze paarden"
Gisteren was het een grote dag voor Gert-Jan Bruggink en Pia Luise Aufrecht. Koning Willem Alexander en koningin Maxima kwamen een kijkje nemen bij de twee springruiters in huis. Het tweetal heeft een sport en-wedstrijdstal 'Stal het Oosterbrook' in het Twentse plaatsje de Lutte. Het totale bezoek duurde slechts een kwartier. Gert-Jan vond het heel erg kort en had dan ook graag nog wat meer aan het koningspaar willen vertellen.

"Het zijn hele leuke mensen, ze zijn spontaan maar ook heel erg geïnteresseerd. Vroeger hebben ze zelf gereden, terwijl nu hun kinderen paardrijden. Dit zorgt toch voor een handig onderwerp want zo kun je gewoon over het vak praten. Ik heb ze met name vertelt over de stoeterij en de geschiedenis van het bedrijf. We hebben het zelfs over het landschap gehad", vertelt de 35-jarige springruiter.

"Er werd aangegeven wanneer we ons verhaal konden doen, de tijdsdruk werd daardoor wel opgevoerd. Koningin Maxima sloeg een kopje koffie zeker niet af, ook niet nadat de organisatie had aangegeven dat er geen tijd voor koffie of thee zou zijn. Ze heeft er zelfs nog een hapje bij gegeten".

koningspaar-willem-alexander-en-maxima-op-bezoek-bij-gert-jan-bruggink-3

"Ze hadden vooral ook interesse in onze paarden. Daarbij vroegen ze wat ons doel is met de stoeterij, maar ook wat we willen bereiken met de verschillende paarden", aldus Gert-Jan Bruggink.

 

De springruiter hoopt ooit nog een paar paarden te mogen verkopen aan het koningspaar, maar daar was het nu niet het moment voor volgens Gert-Jan Bruggink.

 

koningspaar-willem-alexander-en-maxima-op-bezoek-bij-gert-jan-bruggink-1 koningspaar-willem-alexander-en-maxima-op-bezoek-bij-gert-jan-bruggink-2