Franse acteur en Fokker, Jean Rochefort overleden

Franse acteur en Fokker, Jean Rochefort overleden
Op 87-jarige leeftijd heeft Jean Rochefort het leven gelaten tijdens de nacht van zondag op maandag. De Franse acteur, ruiter en fokker was sinds augustus opgenomen in het hospitaal.

Rochefort maakte zijn faam op het hippisch toneel  bij de oprichting van zijn Haras de Villequoy in Yvelines. Voornamelijk in Frankrijk was hij gekend als een spitsvondig hippisch commentator. Rochefort gaf zo het verslag voor France 2 tijdens de Olympische Spelen in Athène en De Wereldruiterspelen in Caen in 2014.

Rochefort kweekte voornamelijk paarden voor de rensport en jacht.

Voor het wereldpubliek was Rochefort gekend als één van Frankrijk's beste acteurs. Rochefort begon zijn acteercarrière in de jaren vijftig op het toneel. Dankzij de bemoeienissen van de legendarische Franse acteur Jean-Paul Belmondo brak Rochefort in 1961 door op het grote scherm in de rol van La Taupe in de film Cartouche van regisseur Philippe de Broca. Bijna 150 films volgden, waarvoor Rochefort geregeld met bekende regisseurs als Bertrand Tavernier (onder meer in L'Horloger de Saint-Paul), Claude Chabrol (Les Magiciens) en Luis Buñuel (Le fantôme de la liberté) samenwerkte.