François Brichart en twaalf paarden spoorloos verdwenen

François Brichart en twaalf paarden spoorloos verdwenen
Verschillende media brengen vandaag het nieuws dat de Belgische springruiter François Brichart met twaalf paarden verdwenen is. Dit meldt een Duitse krant, maar Brichart zelf is niet bereikbaar voor commentaar. Vorige zaterdag vertrokken Brichart en zijn familie met twaalf paarden en twee vrachtwagens. Zijn gehuurde stallen in Aken bleven leeg achter. Sindsdien werd er niets meer gehoord van onze landgenoot. De familie zou met een achterstand van betaling zitten en er was een discussie over het eigendom van de paarden.

De familie Brichart reisde van wedstrijd naar wedstrijd met veertien paarden en was op zoek naar een financierder. IHL Riding Equipments, een bedrijf uit Duitsland, bood François en zijn familie een stal met zadelkamers, twee woningen voor grooms, twee gemeubileerde woningen en een vrachtwagen aan. Daarnaast financierde IHL ook 80.000 euro voor de kosten op de internationale wedstrijd in Vilamoura. Dit geld ging naar andere dingen, aangezien er nog steeds een rekening van 37.000 euro betaald moet worden in Portugal aan startgeld, eten, hoefsmid en dierenarts.

IHL is voor de helft eigenaar van alle paarden, die een waarde van 1.5 miljoen euro hebben en is nu op zoek naar de familie Brichart. IHL heeft dan ook aangifte gedaan en wil weten waar de paarden nu zijn. Daarnaast wil het bedrijf ook een schorsing om aan wedstrijden deel te nemen voor François Brichart.

De 22-jarige ruiter reed op het hoogste internationale niveau. Hij nam zo vorige maand nog deel aan de tweesterrenwedstrijd in Aken en eerder dit jaar reed hij ook in Vilamoura, Portugal. Onze landgenoot nam deel aan internationale wedstrijden met Boosty Chavannais (v. Radco d’Houtveld), Bambou Ideal Home (v. Schindler De Muze), Boni Equi Caval (v. Quistello) and Wanted by Wonderland Z (v. Waranta).