Stephan Conter stuurt brandbrief aan FEI president Ingmar De Vos

Stephan Conter stuurt brandbrief aan FEI president Ingmar De Vos
In navolging van het sportsforum vorige week  in Lausanne heeft Stephan Conter, CEO van Stephex en event  director van Brussels Stephex Masters en Knokke Hippique, een open brief geschreven aan FEI President en landgenoot Ingmar De Vos.

En de kritiek of beter gezegd zorgen die Conter uit in zijn brief zijn niet mis. Ze berusten zich  vooral op de deal tussen de FEI en de LGCT. Maar ook geeft Conter aan dat hij het beleid van de FEI momenteel tweesporig acht.  Aan de ene kant beperkt hij organisaties en ruiters tot keuzes met FEI regels. Maar aan de andere kant krijgt een bepaald evenement of serie vrij spel om alle financiële middelen te vergaren en te doen wat ze zelf willen. Dit is oneerlijke concurrentie en zal desastreuze gevolgen hebben voor de sport volgens Conter. Hij vraagt De Vos dan ook om serieus de deal met Tops te heroverwegen en terug te draaien.

Conter is van mening dat de huidige koers die de FEI vaart ruiters, organisatoren, sponsoren en eigenaren van paarden geen gelijke kans geeft. Dat moet veranderen volgens hem. En hij reikt daarin ook een aantal ideeën aan die de FEI kan overwegen. Bijvoorbeeld het bieden van "goedkope"en "dure" CSI5* wedstrijden waar evenveel ranking punten te verdienen zijn. Uiteraard zal de luxe versie van de CSI5* meer prijzengeld bieden, maar dat maakt voor het niveau en de kans om ranking punten dan niet uit.

Ook is hij van mening dat het prijzengeld van de Landenwedstrijd omhoog moet om de Nations Cup te redden en speelt hij met het idee om een CSI6* in te voeren voor wedstrijden zoals Aken, Spruce Meadows, de LGCT-Finale en kampioenschappen.

Lees hier de hele brief in het Engels