Georgina Bloomberg en Reed Kessler ontvangen “FEI Longines Ladies Awards”

Georgina Bloomberg en Reed Kessler ontvangen “FEI Longines Ladies Awards”
Georgina Bloomberg en Reed Kessler hebben van de FEI de " Longines Ladies Awards"ontvangen voor hun inzet en positieve invloed in de paardensport wereldwijd. Tijdens het het gala op de Pan American bijeenkomst afgelopen vrijdag in Washigton D.C. kreeg het duo de eervolle onderscheiding persoonlijk overhandigd.

Reed Kessler is natuurlijk bekend als jongste deelneemster aan de Olymische Spelen in London. Waar zij op 18 jarige leeftijd deel uit maakte van het Amerikaanse team. Maar ook naast de sport zet ze zich veel in voor de paardensport om de gemeenschap beter te maken.

"Ik ben opgegroeid met het geloof dat je alles kan bereiken als je je er voor inzet. Dat ik nu deze herkenning krijg en gezien word als rol model voor jongere vrouwen in de sport is de grootste eer die ik me wensen kan" zei Kessler tijdens haar speech.

Bloomberg zet zich net als Kessler al jaren in voor de paardensport. In 2006 richte ze een fonds op. "The Rider's Closet", waarmee  therapeutische ruiterscholen helpt aan betaalbare kleding te komen.  Als bestuurslid van de Equstrian Aid Foundation zet  ze zich ook in voor  iedere professional die medische hulp nodig heeft in de sport.

"Het is belangrijk dat vrouwen in de sport erkenning krijgen. Zowel Reed als ik willen top athleten zijn die toch ook stijlvol en vrouwelijk door het leven gaan. Het is dan ook een enorme eer om deze award te krijgen. Maar teruggeven aan wat je lief hebt is nog belangrijker!" zegt Bloomberg.

Beide dames schenken de 10.000 dollar die bij de award hoort aan een goed doel. Zo gaat het geld van Bloomberg naar de Kaeli Kramer Foundation. En mag de JustWorld International dankzij Kessler een mooi bedrag op hun rekening verwachten.