Daniel Deusser springt naar de leiding van de Longines Ranking

Daniel Deusser springt naar de leiding van de Longines Ranking
Na een drukke indoor maand is het Stephex ruiter, Daniel Deusser die de leiding overneemt in de FEI Longines ranking. Met een totaal van 3076 punten ruilt Deusser zijn derde plaats in voor de leiderspositie.

Deusser sprong in December naar de overwinning in de London Olympia Grand Prix. De Duitse springruiter sprong maar liefst acht keer in de top vijf van een internationale 5* wedstrijd in de afgelopen maand.

De vorige nummer één, Christian Ahlmann volgt op de tweede plaats. De Zangersheide ruiter wordt gevolgd door Amerika's Kent Farrington. Ward Mclain volgt op de vierde plaats terwijl Frankrijk's Simon Delestre de top vijf afwerkt. Vorige maand bezette Delestre nog de tweede stek.

Scott Brash is de nieuwkomer in de top tien op de negende plaats. Kevin Staut strand top zes, Marcus Ehning blijft op zeven en Eric Lamaze volgt op acht. De tiende stek wordt ingenomen door Pénélope Leprévost.

Harrie Smolders houdt vast aan zijn twaalfde plaats in de ranking. Slechts één andere Nederlander strandt in de top vijftig van de ranking. Maikel Van der Vleuten was iets minder actief in December en bekoopt dit met twee plaatsen. Hij zakt van 22 naar 24.

 

KLIK HIER VOOR DE RANKING