Amerikaanse geschorst door fout groom

Amerikaanse geschorst door fout groom
De Amerikaanse Paige Johnson is een jaar geschorst omdat haar paard Luke Skywalker 46 positief getest is op doping. Het blijkt te gaan om een fout van de groom, door een verkeerde aankoop bij Walmart en gebruikte per ongeluk de verkeerde tube bij Skywalker.

Tijdens de internationale tweesterren wedstrijd in Wellington, Florida eerder dit jaar (januari) werd het paard positief getest op pramoxine, echter staat deze substantie op de FEI Verboden lijst.

Het team van Johnson verklaarde tegenover het FEI tribunaal dat het paard een kleine snee had. De dierenarts had geadviseerd om een drie tubes antibioticacrème te gebruiken, die toegestaan was in de anti-doping regels.

De groom, Sergio Molinero ging op 5 januari naar de Walmart en kocht vier tubes antibioticacrème. Molinero: ‘Ik kocht dezelfde tubes die we altijd kopen. Maar ik realiseer mij nu dat ik de verkeerde tube uit de schap heb gepakt omdat de tube veel lijkt op de tube die we altijd kopen.’

Groom Molinero werkt al vijftien jaar voor Johnson en heeft nog nooit een fout als deze gemaakt. Paige Johnson is geschorst voor een jaar en moet 2000 Zwitserse Franken betalen en nog eens 3000 Zwitserse Franken voor de juridische kosten.

Klik hier om het uitgebreide verhaal op Horsetalk te lezen.