Eventing en Dressuur ontvangen meer geld van NOC*NSF

Eventing en Dressuur ontvangen meer geld van NOC*NSF
Gisteren werd de balans opgemaakt door het NOC*NSF voor investeringen richting Tokio. Een spannende dag voor de vele sportersorganisaties in Nederland. Zo leverde de zwemmers, golfers en tafeltennis vrouwen flink in, terwijl andere sporten zoals het turnen en Judo flink wat meer geld kunnen gaan verwachten van het Nederlandse Olympische Comité.

Voor paardensporters met Olympische ambitie was er ook reden tot vreugde. Want twee van de drie disciplines krijgen een financiële impuls in aanloop naar de spelen van 2020. Zo is het budget van de Eventers met ruim 50.000 euro opgekrikt naar 400.000 euro en zullen de Dressuur ruiters zich op kunnen verheugen op 225.000 euro, ongeveer 60.000 euro meer als voor Rio.  De springruiters leveren wel licht in. Vorig jaar ontvingen zij nog 420.000 euro, op weg naar de komende spelen zullen ze het met 410.000 euro moeten doen.

De hoogste financiële ondersteuning is opnieuw voor het zeilen: 1,6 miljoen euro. De Judo volgt met 1.5 miljoen, terwijl de roeiers 1.35 miljoen budget krijgen.