Dubbeldam heeft zicht op opvolger Zenith

Dubbeldam heeft zicht op opvolger Zenith
Tijdens het Indoor Brabant heeft huidig Wereld- en Europees Kampioen verklaart een mogelijke opvolger te hebben voor zijn kampioenenpaard, SFN Zenith N.O.P. Momenteel is Zenith in Wellington, Florida. Volgens Dubbeldam een bewuste keuze aangezien de bruine beter presteert op een outdoor piste in plaats van indoor.
September vorig jaar werd Zenith na een teleurstellende online verkoop teruggekocht door het SFN. Toch staat de viervoeter nog steeds te koop. "Zolang hij niet verkocht is blijf ik hem rijden," verklaart Dubbeldam in een privé gesprek.

Hoewel Zenith in Florida vertoeft neemt Dubbeldam toch deel aan het Indoor Brabant. De Nederlandse topruiter komt er aan de start in het zadel van Carusso LS La Silla (v. Montebello La Silla). De 15-jarige springt sinds Januari vorig jaar onder het zadel van Dubbeldam. Voordien bracht hij reeds meermaals de overwinning aan Alberto Michan en Rolf-Göran Bengtsson.

Na Florida plant Dubbeldam de Arezzo-tour deel te nemen. Samen met zijn vriendin Annelies Vorsselmans plant hij er zijn nieuwe troef aan de start te brengen. De negenjarige Diesel (Untouchable x Calando I) komt het voor het eerst aan de start met Dubbeldam. Annelies heeft hem vorige week in Lichtenvoorde gestart.

Volgens Dubbeldam is de kans groot dat de AES gekeurde hengst van Laurens Gräper de nieuwe opvolger is van Zenith. Dubbeldam's vertrouwen is reeds bevestigd door de aankoop van een deel van het paard.