Dermott Lennon's kampioenspaard, Liscalgot overleden

Dermott Lennon's kampioenspaard, Liscalgot overleden
De Ierse springruiter Dermott Lennon heeft op zijn facebook pagina het overlijden van zijn voormalige kampioensmerrie Liscalgot (Touchdown x Tula Rocket Xx) aangekondigd. Lennon schreef dat Liscalgot afgelopen zaterdag overleden is bij hem thuis. "Shirley - De bijnaam voor Liscalgot - kwam bij mij (lees Dermott Lennon) op haar vier jaar oud. De afgelopen jaren wonnen we heel wat jonge paarden, nationale en internationale proeven, inclusief verschillende Nationscups en Grote Prijzen."

In 2001 won het duo het Europees team goud in Arnhem, Nederland. Het jaar daarop sprongen ze naar een individuele gouden medaille tijdens de wereldruiterspelen in Jerez, Spanje.

"Shirley had veel talenten en kwaliteiten, maar wat me altijd zal bijblijven is haar intelligentie. Dat is wat haar onderscheidde van de anderen. Voor mij en mijn family heeft ze heel veel betekend in de afgelopen 20 jaar. Bedankt voor alles!"

De merrie zelf heeft 8 nakomelingen, daarvan springen Calgot Pleasure (v. For Pleasure) en Calgot Hero momenteel het hoogste niveau. Calgot Pleasure sprong met Dermott Lennon tot op een 1.55m niveau, daarna werd ze verkocht aan Janakabhorn Karunayadhaj.