CSIO Lummen opgenomen in eerste divisie FEI Nations Cup

Eerder vandaag maakte de FEI in bijgaand persbericht de kalender bekend voor 2014 aangaande de Furusiyya FEI Nations Cup™ Jumping.  De eerste divisie wordt dit jaar geopend met de CSIO5* in Lummen. Voor de Belgische landenwedstrijd betekent dat samen met de Belgische ploeg een promotie naar de "eredivisie" van het hippische gebeuren.

De KBRSF is samen met organisator Peter Postelmans uitermate verheugd over dit goede nieuws.  In een eerste reactie bestempelt Peter Postelmans dit nieuws als "een droom die werkelijkheid wordt".  Het is inderdaad zo dat vanaf dag één Peter Postelmans samen met zijn organisatieteam er alles aan gedaan heeft om de wedstrijd jaar na jaar beter te maken.  Deze investeringen worden nu duidelijk beloond door deze upgrade en bijkomende waardering.

We kijken dan ook al uit naar de Belgische Landenwedstrijd die het startsein zal geven van de Furusiyya FEI Nations Cup™ Jumping in Division One van de European League tijdens het eerste weekend van mei.  Uiteraard duimen we ook voor de Belgische Equipe die de Division One League in Europe mag starten met een "thuismatch".  Het moet dan ook al een generale repetitie worden voor de Belgische "Equifans" die tijdens deze wedstrijd zeker en vast ook paraat moeten staan !

Bron: Persbericht KBRSF