Chloe Reid's Codarco overleden

Chloe Reid's Codarco overleden
De Amerikaanse amazone, Chloe Reid heeft afscheid moeten nemen van haar vertrouwde Grand-Prix paard, Codarco. De 11-jarige Darco-zoon is gisteren overleden.

Op haar Instagram deelt Reid het nieuws. "Beste Cody, De eerste dag dat ik in je zadel zat, was je het ergste paard dat ik ooit had geprobeerd. Ik was geïntimideerd door je kracht... Toch vormden we een paard. Hoewel je meer successen had geboekt met een meer ervaren ruiter in het zadel, ben ik elke dag van m'n leven dankbaar dat jij in m'n leven was!" schrijft de amazone.

Het Iers-gefokte paard sprong met Reid heel wat internationale successen bijeen. Reid en Codarco sprongen recent nog naar een zevende plaats tijdens de wereldbeker manche in Helsinki. Vorig jaar snelde het duo naar de derde plaats in de Grote Prijs van de CSIO5* in Falsterbo. In de Zweedse stad was het duo eveneens een onderdeel van het Amerikaanse Nations Cup team.

Afgelopen zomer haalden ze eveneens de Nations Cup overwinning in Sopot en een tweede plaats in de landenprijs van Wellington. In 2015 nam Chloe Reid de teugels van Codarco over van de Ierse springruiter Billy Twomey.

Codarco verbleef al een tijdje in de kliniek, de exacte reden van het overlijden is niet gekend.