CHIO Rotterdam laat jong en oud kennis maken met de sport

CHIO Rotterdam laat jong en oud kennis maken met de sport
Samen met Hofplein Rotterdam en het programma ‘Voor Mekaar’ van de gemeente Rotterdam nodigt het CHIO Rotterdam evenals vorig jaar ouderen uit om op donderdag 22 juni a.s. naar het oudste topsportevenement van Rotterdam te komen. Op de openingsmiddag van het 69ste CHIO Rotterdam kunnen Rotterdamse ouderen én jongeren kennis maken met de paardensport. Daarbij staan ontmoeting tussen generaties centraal, evenals verbindingen maken, samen plezier hebben en contacten leggen.

"Als oudste internationale topsportevenement van Rotterdam vinden we het belangrijk om onze band met de stad en alle inwoners stevig te houden, daar horen zeker ook eenzame ouderen bij," zegt Jan de Mooij, algemeen directeur van het CHIO Rotterdam. "Wij geven graag invulling aan onze maatschappelijke rol en werken graag samen met Hofplein Rotterdam om programma's als 'Voor Mekaar' van de gemeente invulling te geven."

Op het programma staan o.a. een gezamenlijke lunch, kijken naar de sport op gereserveerde plaatsen op de tribune en een bezoek aan de stands in het gezellige Stroodorp. Tijdens de openingsmiddag is de sport al meteen van het allerhoogste niveau. De Grand Prix Dressuur, die die middag verreden wordt is voor veel dressuurruiters en amazones een selectiemoment voor de Europese Kampioenschappen 2017 in Gothenborg.

Oudere Rotterdammers kunnen zich aanmelden via http://www.chio.nl/voormekaar2017