Caroline Roffman aangeklaagd wegens fraude in paardenhandel

Caroline Roffman aangeklaagd wegens fraude in paardenhandel
De Amerikaanse Caroline Roffman is aangeklaagd voor vermeende fraude bij de verkoopprijs van een paard. Alice Tarjan spande de rechtszaak tegen de voormalige Grand Prix-amazone Caroline Roffman aan bij de rechtbank in Florida.  De eigenaar van het dressuurpaard kreeg 300.000 dollar voor het dier, terwijl het verkocht zou zijn voor 900.000 dollar.
De zaak handelt rond de verkoop van de Hannoveraan Fabrege MF (v. Fidertanz). De amazone had de viervoeter als jong paard in opleiding.  Ze reed de merrie in de Amerikaanse kampioenschappen voor vierjarigen in 2013. In 2015 werd het talentvolle dier als zesjarige verkocht.




Tarjan had Caroline Roffman ingeschakeld om te bemiddelen in de verkoop het paard en werden afspraken gemaakt over de verkoopprijs en commissiegelden. Het paard verhuisde naar de stallen van Roffman en zou vervolgens naar België zijn verkocht. Roffman meldde dat de merrie 300.000 dollar had opgebracht.

Hoewel Tarjan niet akkoord ging met de verkoopprijs, zij vond dat de merrie op dat moment zeker 500.000 waard was, zette Roffman toch de verkoop door. Het geld kwam niet rechtstreeks van de nieuwe eigenaar uit België, maar werd door Roffman zelf betaald.

Het paard reisde niet naar België, maar bleef in Florida. Zonder dat de eigenaren het wisten, was Fabrege door Roffman verkocht aan iemand anders. Bethany Peslar zou het paard voor 900.000 dollar hebben aangeschaft via Endel Otts, de voormalige trainer van Carline Roffman en nu van Peslar.

De Belg die het paard zou hebben gekocht, ontving 10.000 dollar voor het gebruik van zijn rekening om het paard door te sluizen naar Peslar. Roffman cashte de resterende 890.000.

Alice Tarjan eist een schadevergoeding van 500.000 dollar.