Britse Ruitersport Federatie zwaar onder vuur door corruptie en wanbeleid

Britse Ruitersport Federatie zwaar onder vuur door corruptie en wanbeleid
De Britse ruitersport federatie ligt zwaar onder vuur in eigen land. De BEF (British Equestrian Federation) kwam in een negatief openbaar daglicht na respectloos gedrag, een ongebruikelijke bedrijfscultuur, financieel wanbeleid en corrupte. Aldus de Telegraph.

In juli stapte directeur Clare Salmon op. Zij uitte daarbij haar bezorgdheid over de cultuur en wijze van bestuur en communicatie van een aantal onderliggende organisaties. Er werd een onderzoeksbureau aangesteld en hun bevindingen werden afgelopen vrijdag gepresenteerd.

Problemen bij de BEF zouden ook al genoemd zijn door Carl Hester, die suggereerde dat zijn sport sponsors verloor nadat een beroep op hen gedaan werd om financiële tekorten aan te vullen.

Ook in de eventing loopt het niet lekker, getuige het tekort aan trainers bij de jeugd. Het accepteren van een flinke financiële boost van de endurancesport door de omstreden Sjeik Maktoum kon al helemaal niet rekenen op brede ondersteuning.

Gebrek aan affiniteit met paardensport


Nick Skelton noemde Salmon in een interview in Horse and Hound vanwege haar achtergrond in het bedrijfsleven en gebrek aan affiniteit met de paardensport. ‘Het lijkt een groeiende trend dat niet-paardenmensen bepalen waar onze sport voor staat en dat is rampzalig’, aldus de Olympisch kampioen.

Wie het onderzoeksbureau van informatie kan voorzien, wordt gevraagd (anoniem) te reageren via sportsresolutions.co.uk. De firma hoopt in december het complete rapport af te hebben.