Beslag blijft liggen op Salvador Stables

Beslag blijft liggen op Salvador Stables
Het Openbaar Ministerie hoeft het beslag op het stallencomplex Salvador Stables in Valkenswaard niet op te heffen. De rechtbank heeft dat dinsdag bepaald in een zaak die de verdachte eigenaar en paardenhandelaar José Javier Salvador had aangespannen.

De Spaanse paardenhandelaar en zijn bedrijf worden verdacht belastingfraude en witwassen. Twee weken geleden maakte de officier van justitie bekend dat het vermoeden bestaat dat de luxe manege is betaald met geld uit het criminele milieu.

De aanklager denkt dat de fiscus voor meer dan 4 miljoen euro is benadeeld omdat de paardenhandelaar in Nederland nooit belasting heeft betaald. Het OM wil de manege verkopen als José Javier Salvador wordt veroordeeld.





Lening




De Spaanse paardenhandelaar zegt dat hij zijn geld heeft verdiend met de handel in paarden en benadrukt dat een deel van het stallencomplex gewoon is gefinancierd met een lening van de Rabobank. Over de vraag of hij in Nederland belasting moet betalen, ligt hij nog in de clinch met de Belastingdienst.





Volgens de rechter is het niet hoogst onwaarschijnlijk dat de strafrechter later bepaalt dat de manege mag worden verkocht. Vanwege het belang van de officier van justitie wordt het beslag daarom niet opgeheven. Of het stallencomplex met wit of zwart geld is betaald, laat de rechter buiten de beoordeling.